Air Race je letecká kategorie v rámci Robot Challenge soutěže. Letos se koná již druhý ročník „létání do osmičky mezi dvěma sloupy”. Odprostit se od země a autonomně navigovat v prostoru je věru netriviální skok…

Budoucí url: http://robotika.cz/competitions/robotchallenge/2013-air-race/cs

„Sběratelský limit” byl nastaven na 5000kč. Tato částka by byla použita na nákup „dětského” RC vrtulníku nebo použité AR Drony (nová příjde na 8000kč).

Na stránce Air Race 2013 (robotika.cz) by během přípravného měsíce vznikal blog zakončený článkem ze soutěže.

Stroj

V úvahu připadá AR Drone, kterou momentálně nabízí např. Alza.cz nebo iStyle. Zde by byla výhoda automatické stabilizace (po startu levituje cca 1 meter nad zemí), možnost analyzovat video/čáru, použít wifi na notebooku. Trošku obavy mám s používání příliš mnoha WiFi zařízení na soutěži. Alternativa by byla přídelat jednoduchý WiFi modul přímo na tělo Drony.

Navigace

Jedna varianta je navigace z kamery po nakreslené čáře, ale možná to jde jednoduššeji. Zvážil bych RFID z Field Robot 2012, které jsme používali na označení hledané růže. V pravidlech není žádné omezení na počet a umístění majáčků (pěkný příklad je navigace Drony pomocí autíčka jedoucího po čáře).

Další výdaje

Vedle samotného stroje je účast na soutěži spojená s dalšími výdaji: cesta, ubytování a registrace 29EUR. Tyto výdaje by nebyly kryty z fandorama projektu, ale z vlastní kapsy.

2
stoupenci
27.02.2013
skončeno
700
vybráno z 5 000
Vyhlášeno: 16.02.2013
Konec: 27.02.2013